Rob Vijverman

Rob, Bourgondiër & wandelende landkaart

Bijzondere bestemmingen, authentieke belevenissen

“De reismicrobe, dat is voor mij een drive, een itch.” Rob heeft een uitgebreide geografische kennis. “Als ik iets opvang dat ik nog niet ken, zoek ik dat meteen op.” Aardrijkskunde was zijn lievelingsvak, zijn collega’s noemen hem dan ook niet voor niks een wandelende landkaart. “Tijdens mijn studies Toerisme werd mijn passie voor bijzondere bestemmingen, en vooral hoe je deze op een authentieke manier kan beleven, steeds groter.” Rob bouwde de voorbije vier jaar zijn ervaring in op maat uitgewerkte reizen verder uit.

Van Lapland tot Yukon

“Ik verkoop alle lapland- en ijslandreizen. Ik vind het zelf belangrijk alle programma’s, routes en accommodaties goed te kennen, zodat ik ze goed kan afstemmen op de eisen van de klant. Samen met Gudrun sta ik in voor de productie van de Ijslandreizen en de zomerreizen in Alaska."

Reishonger

"Alaska en IJsland zijn mijn favoriete bestemmingen. IJsland kan je met niks vergelijken. Op korte afstand ontdek je zaken die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Je verkent er watervallen, lavavelden, gletsjers & geisers, … de buitenaardse landschappen volgen elkaar snel op. Kortom, een prachtige natuur, en eindeloos gevarieerd. Alaska verrast dan weer met haar uitgestrektheid en het spotten van de wildlife Big 5, de tegenhanger van de Afrikaanse natuursafari.”

Rob is een ware ontdekker en een buitenmens. Wandelen en hiken is de ideale manier om de natuur te begrijpen. Een iets grotere uitdaging maar zelfs in België trekt hij erop uit, op zoek naar minder gekende oases van rust.  

Zijn favoriete Hoge Noorden ervaring is er ‘s nachts bij een open hemel op uit trekken met de sneeuwschoenen, een magisch plekje opzoeken bij een bevroren meer en vanop een rendierenhuid bij het vuur genieten van het mooiste schouwspel dat er bestaat, het dansende noorderlicht!  Een kop warmbessensap of een stevige Single Malt erbij en Rob voelt zich de gelukkigste mens op aarde!

Avonturier in de keuken 

Als echte Bourgondiër reist hij graag de wereld rond in de keuken en kiest hij steevast uit de kaart wat hij niet kent. Hij trekt er zoveel mogelijk op uit in zijn vrije tijd, zijn ideale manier om een bestemming op een pure manier te verkennen is te voet of per fiets. 

Hij is een overtuigd huskyliefhebber, houdt van dieren en droomt ervan ooit een eigen B&B uit te baten met tal van dieren. “Een meerdaagse huskytocht van 5 dagen, da’s mijn ding. Je bouwt dan een relatie op met de dieren, je voedert en verzorgt ze en leert hun karakter beter begrijpen. 

Rob legt zijn klanten graag extra in de watten. Zet je schrap voor een intense reisbeleving.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy