Gudrun van den Branden

Gudrun, dynamisch, van de vooruit, steeds in beweging

Pure belevingen uit de vingers van Gudrun    

“Ik hou van het creëren van maatwerkreizen naar de moeilijk bereikbare en bijzondere bestemmingen. Reizen is voor mij een mix van vrijheid, ontdekken, de grenzen van je comfortzone aftasten, nieuwe dingen beleven en vooral genieten van de eenheid met de plek die je ontdekt op dat moment. Je bent dan bezig met reizen en niks anders, dat is reizen voor mij.”

Gudrun studeerde toerisme in Brussel en het buitenland. Ze produceert voor Xplore the North de maatwerkreizen in Noorwegen, IJsland, Alaska, Yukon (Canada) en de Faeröer eilandengroep. Gudrun is de ervaren rot binnen het Xplore the North-team en een plichtsbewuste mentor voor haar collega’s.

Het Hoge Noorden, toegankelijke solitesse    

Gudrun was altijd al grote fan van het Hoge Noorden. “Ik hou van heel veel bestemmingen. De essentie voor mij is dat er pure natuur moet zijn die je intens kan beleven. Het Hoge Noorden is een zeer toegankelijke bestemming, je hoeft je niet te laten inenten, er zijn geen wilde dieren (behalve in Alaska), wat maakt dat je heel zorgeloos kan reizen en dat is toch wel heel fijn. Mijn favoriete reisbestemming is wel degelijk Het Hoge Noorden. De verlatenheid, de eenheid met de natuur in het Hoge Noorden is er toch uniek. Maar uiteraard, de hele wereld interesseert me. Ik hou ook van citytrips met een stevige portie cultuur. Minstens 2 x per jaar ga ik op prospectie om een nieuw reisaanbod te creëren en mijn terreinkennis in het Hoge Noorden verder uit te breiden.”

Het reissummum?        

“Mijn reissummum is ongetwijfeld, een reis van vijf weken Alaska en Canada. Na een wandeling van 2 uur belanden aan een warmwaterrivier, geen levende ziel in de wijde omtrek te bespeuren en hup springen en genieten. Je bent dan gewoon één met de natuur, super! Het hoeft niet eens mooi weer te zijn, ik hou van intense belevingen. Binnen het aanbod van Xplore the North ben ik enorme fan de van de avontuurlijke expedities op ski’s en dat mag best wel pittig zijn.” Het hoeft niet te verwonderen, Gudrun is een sportieve duizendpoot, doet aan volleybal, fietst, loopt en skiet regelmatig. Een zittend gat heeft ze niet. Misschien net daarom dat ze van de dynamische en schichtige grondeekhoorns houdt die je in het Hoge Noorden vindt. Gudrun hakt snel knopen door. Airlines en ticketing hebben geen geheimen meer voor haar. Door haar ruime ervaring ben je steeds zeker van de beste vluchtprijzen en de perfecte opvolging van jouw dossier.

Altijd een beetje vakantie  

Gudrun houdt van lezen en koken. Ze woont in het groen op het platteland en heeft een grote moestuin. Ze haalt elke dag een stukje van de wereld in huis door wat ze kookt aangevuld met een goed glaasje wijn. “Als je thuis bent, moet het ook een beetje vakantie zijn. Laat het warm en hartelijk zijn, pak je tijd om te koken, haal je groentjes uit de tuin en geniet.”

Xplore the North, authentiek anders   

Xplore the North maakt het verschil met het gevoel van kleinschaligheid, zeker op accommodatievlak tussen alle grote aanbieders in Lapland en op de andere bestemmingen Het Xplore the North-team kiest steevast voor locaties met karakter en eigenheid gecombineerd met een goede persoonlijke service en opvolging van de klanten gebaseerd op een grote terreinkennis.

Wat maakt een laplandreis zo anders dan alle andere reizen?      “Het is een ontspannende reis, zo afgesloten van alles wat je kent, alles is anders, je zit echt midden in de natuur, je kan gewoon niet anders dan genieten van de natuur. Een meerdaagse huskytocht behoort tot mijn persoonlijke favorieten.

Gudrun is gepassioneerd en kan zich geen andere job inbeelden. Het maatwerk maakt dat ze ook haar creativiteit in haar job kwijt kan. Reken op een stevige brok persoonlijk advies en daag Gudrun gerust uit met je maatwerkvraag.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy