Annelies Verdickt

Annelies, aaibare rock chick, kortweg verliefd op Lapland

Zachtaardig gedetermineerd

Annelies is de nieuwste aanwinst in het Xplore the North-team. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen in Gent. Ondanks haar studies wist Annelies reeds vroeg dat haar passie in de reissector lag. Net toen ze van plan was verder te studeren om haar reiscarrière waar te maken, kwam Xplore the North op haar pad. En bam, het was een match!

Kalverliefde in het Hoge Noorden

“Ik reisde privé naar IJsland, Noorwegen en tweemaal naar Zweden. Toen ik 16 jaar was, sloeg de noordelijke vonk op me over. Ik ging toen op een avontuurlijk kanokamp in Zweden en ben daar verliefd geworden op het Hoge Noorden. Dat is altijd blijven hangen. Dat Xplore the North op mijn pad kwam, is dus een geschenk uit de hemel.” Annelies houdt van wandelen en organiseert samen met de vriendinnen ieder jaar een trektocht in de bergen. “Hup de natuur in, tentje, eigen potje koken, meer hebben wij niet nodig.”

De goedlachse Annelies verkoopt samen met haar collega’s het volledige laplandaanbod, ontfermt zich mee over de financiën en volgt ook mee de nieuwe bestemming, de Faeröer eilandengroep op.

Weg van Lapland

“Zonder overdrijven, ik ben helemaal verliefd op winters Lapland. Het is zalig om er letterlijk en figuurlijk de dikke pakken sneeuw in te duiken. Het landschap is sprookjesachtig en magisch. Met de sneeuwscooter tussen de besneeuwde hangende bomen glijden, is uniek en niet alledaags. Ik heb nog nooit koud gehad in Lapland. Door de droge lucht ligt de gevoelstemperatuur hoger, ook bij –20 C°.

Mijn favoriete topmoment is de sneeuwscootertocht van aan de Pinetree Lodge naar de ‘snowy mountain’ en dat bij -30 C°, maar met prachtig weer, geen wolkje aan de lucht. Je kan dan oneindig ver kijken, bossen en wildernis zover het oog reikt. En toen ik voor het eerst het noorderlicht in vol ornaat zag, de hele hemel vol, groen en paars, was ik in extase. Indrukwekkend, WOW. Een speciale ervaring!”

Muzikaal aimabel

Annelies speelt piano en gitaar en gaat vaak naar concerten. Ze houdt van rockmuziek, indie rock en kleinkunst. Deze zachtaardige rock chick bezorgt je graag een onvergetelijke noorderlichtervaring.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden