Noord Noorwegen

Noors Lapland: een combinatie van stad en ongerepte natuur.

NOORD NOORWEGEN, EEN UNIEKE BESTEMMING IN LAPLAND

Een reis maken naar Noorwegen tijdens de wintermaanden… Het lijkt een heel avontuur, maar het land is bereikbaarder dan je denkt.

Het noorden van Noorwegen is een heel unieke bestemming in Lapland. Een van die redenen is de rust die je er gegarandeerd aantreft. Waar in het zomerseizoen sommige fjorden beladen worden met cruiseschepen van over de hele wereld, zal je in de winter vaak magisch witte plekjes zonder toeristen ontdekken. Waar in de zomer soms 100 bussen per dag op de Lofoten arriveren kan, je in de winter urenlang genieten van de rust in een van de typische vissersdorpen. Al is het magische fenomeen noorderlicht de grootste aantrekkingsfactor.

Idyllische getaway

Klopt je hart sneller bij de gedachten aan witte bergen, indrukwekkende fjorden, een Arctische zeebries en de geur van vers bereide vis? Dan is Noord-Noorwegen dé ideale bestemming voor jou. Deze spectaculaire regio pakt je meteen in met haar natuurpracht, kleurrijke vissersdorpjes en talloze eilanden.

Rechtstreekse vluchten

Het is voor winter 2019-2020 mogelijk om vanaf Brussel en vanaf Amsterdam rechtstreeks te vliegen naar Fins, Zweeds en Noors Lapland te vliegen. Afhankelijk van je reisperiode en programma vlieg je heen en terug met onze chartervluchten of wordt dit gecombineerd met lijnvluchten. Dit is in samenwerking met Scandinavian Airlines en Transavia.

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we je graag meegeven:

  • Je vliegt voordelig en comfortabel.
  • Veel minder kans op verloren bagage omwille van de rechtstreekse vlucht.
  • Je vermijdt een tussenstop in Helsinki, Stockholm of Oslo met vaak lange wachttijden.
  • De meeste van onze reizen kunnen we meteen bevestigen.

NOORS LAPLAND OP 3 MANIEREN

Noorse natuurpracht

Noord-Noorwegen is een ruwe en bergachtige kustregio. Spitse bergen rijzen er uit de zee en het diepblauwe water van de fjorden bevriest nauwelijks. De landschappen die zich na elke bocht ontvouwen zij op z'n minst spectaculair te noemen. Tussen de zee en de bergen liggen gemoedelijke vissersdorpjes waar je je meteen thuis voelt. Bovendien weerkaatst het noorderlicht op het water van de zee en de fjorden, en kan je het dubbel zien!

Ontdek de prachtige natuur in één van onze reizen naar onder andere Malangen, Senja of Arctic Panorama Lodge!

Citybreak in Tromsø

De grootse stad van Noord-Noorwegen is Tromsø. Deze havenstad ligt op een groot eiland midden in een bergachtig gebied. Het is er gezellig druk met verschillende musea, heel wat restaurants en winkels en een kabelbaan van waaruit je een prachtig zicht over de arctische stad hebt. Tromsø is ongetwijfeld de ideale uitvalsbasis om het noorden van Noorwegen te verkennen.

Je kan deelnemen aan dezelfde activiteiten als in Zweeds Lapland maar dan in een bergachtigere omgeving. Geniet er van een husky- of sneeuwscootertocht, wandel op sneeuwraketten, maak een noorderlichtexcursie of breng een bezoek aan de Noorse Sami. Daarnaast kan je dankzij de ligging bij de kust ook een boottocht maken. In de Noorse wateren zwemmen onder andere potvissen, orka's, walvissen en bultruggen die in de wintermaanden dichter bij de kust komen op zoek naar voedsel.

Combinatie van stad en natuur

Waarom kiezen tussen de natuurpracht van Noord-Noorwegen en de gezellige stad Tromsø als je beiden ook kan combineren. Ontdek onze verschillende weekprogramma's in Noors Lapland waar je Tromsø combineert met een verblijf in een lodge of een resort midden in de natuur.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden