Nusfjord Zomer 3

Vesterålen en Lofoten

Lofoten en Vesteralen 2

HIGHLIGHTS ACTIVITEITEN

Kies optioneel voor enkele onvergetelijke activiteiten:

 • Walvissafari in Andenes, dé beste locatie met 90% kans op het spotten van walvissen
 • Zee-arendensafari naar de wondermooie Trollfjord per zodiac!
 • Lofoten te paard over de prachtige stranden van het Gimsøya eiland

Of trek er met je huurwagen op uit:

 • Bezoeken van het beste van de Vesterålen en de Lofoten: Andøya en de pittoreske vissersdorpjes Svolvær, Nyksund, Henningsvaer en Reine
 • Veel zien en doen op unieke selfdrive route met spectaculaire uitzichten onderweg
 • Prachtige locaties voor het beleven van de middernachtzon
 • Met de huurwagen richting het vikingmuseum in Borg voor een onvergetelijk avondfeest

Strandwandeling onder de middernachtzon op de stranden van Eggum, Utakleiv of Kvalvika

HIGHLIGHTS ACCOMMODATIE

 • Overnachting in je eigen wildernis-chalet in Andøya
 • Comfortabel verblijf in authentieke 'Rorbu' chalet met fenomenaal uitzicht op het meest fotogenieke dorpje van Noorwegen: Reine
 • Overnachten in een modern hotel in de "hoofdstad": Svolvaer inclusief heerlijk ontbijtbuffet
 • Overnachting in comfortabel hotel in Harstad
 • Proef van de heerlijke Noorse specialiteiten met verse ingrediënten!

PROGRAMMA

1. Vlucht Amsterdam/Brussel - Evenes/ Rit Evenes - Harstad 44km - 45min

Heenreis naar het uiterste Noorden van Noorwegen. Via Oslo vlieg je naar Evenes, waar je je huurwagen instapt en de rit richting Harstad aanvat. In dit afgelegen stilte- oord verblijf je in het Thon hotel Harstad waar je verblijft o.b.v. kamer en ontbijt.

2. Harstad - Reine 290km - 4u30min

Vandaag rij je, na een heerlijk ontbijt, al richting het meest fototogenieke dorpje van Noorwegen, Reine. Tijdens jullie rit hierheen zie je het landschap voor je ogen veranderen. De mooi afgeronde bergen van de Vesteralen veranderen in de prachtige, grillige bergtoppen die de Lofoten zijn unieke vorm geven. Elke bocht die je om slaat sta je opnieuw versteld van de waanzinnig mooie natuur.

In Reine verblijf je drie nachten in het Reinefjord Sjøhus: een kleinschalig domein met authentieke, comfortabele en hoogwaardige huisjes die pal aan de waterkant liggen. Geniet met volle teugen van de prachtige natuur!

3. vrije dag Reine

Een vrije dag in Reine om het prachtige landschap te verkennen. Een uitgelezen manier om dit van hieruit te doen is te voet. Zo zijn er tal van prachtige wandelingen naar uitkijkpunten. De steile bergen zorgen er natuurlijk wel voor dat er altijd een pittige klim op het programma staat.

Wandel de Reinebringen om een fantastisch uitzicht te hebben over Reine, of beklim in Ramberg de korte maar even goed steile berg om een fantastisch zicht te hebben op Nusfjord en de omgeving. Een absolute aanrader is om te kiezen voor een picknick op het ondertussen beroemde Kvalvika beach, om veel toeristen te vermijden is het perfect om te kiezen voor een picknick onder de middernachtzon.

4. vrije dag Reine

Een laatste vrije dag in Reine om de omgeving te verkennen. Vandaag kan je de andere kant op rijden richting tot de weg stopt, in Å, het einde van de wereld. Het dorpje is ondertussen een openluchtmuseum waarbij je de sfeer kan opsnuiven van de Lofoten vele decennia terug.

Eindig je verblijf hier in één van de vele uitstekende restaurantjes waar je kan genieten van de lokale Noorse keuken.

5. Rit Reine - Svolvær 121km - 2u

Vandaag rij je terug richting de hoofdstad van de Lofoten: Svolvær. Met zijn 5000 inwoners veruit de grootste "stad van de Lofoten.

Op de terugweg vanuit Reine zijn er verschillende mogelijke tussenstops. Waan je even op de Caraïben op de prachtig witte zandstranden van Unstad, Utakleiv en Eggum of maak een tussenstop bij het vikingmuseum in Borg. Dichter bij Svolvær zijn tussenstops mogelijk in het kleurrijke kunstenaarsdorpje Henningsvær of in het gezellige vissersdorpje Kabelvåg.

Overnachten doe je in het nagelnieuwe Thon hotel Lofoten met een prachtig zicht op de omgeving. Ook hier kan je er nog even te voet op uit trekken richting Tjeldbergtind. Sluit je avond perfect af in één van de gezellige restaurantjes in het centrum van Svolvær.

6. Svolvær - Andøya 123km - 2u30min

Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan gaan deelnemen aan een zeearenden safari richting Trollfjord waarbij je zeearenden van heel dicht gaat zien, of je kan je tijd nemen om richting Andøya te rijden om zo voluit te kunnen genieten van het sterk wisselende landschap.

Het landschap is het mooist als je de ferry gaat nemen van Fiskebøl richting Melbu en zo een omweg gaat maken via Straumnes, zo vang je een laatste glimp op van de waanzinnig mooie, ruige natuur van de Lofoten voor je de korte ferry neemt om vervolgens verder te rijden richting het uiterst charmante Andøy Friluftsenter waar jullie worden opgewacht door Nigel en Ingvild voor een uiterst hartelijk welkom.

7. vrije dag Andøya

Het absolute hoogtepunt in deze regio is natuurlijk de walvissafari vanuit Andenes. Hierbij heb je niet minder dan 90% kans op het zien van walvissen! Een onvergetelijke ervaring dus en een absolute aanrader.

Na de walvissafari kan je even heerlijk vertoeven op het parelwitte zandstrand van Bleik om vervolgens de rustige kustroute terug te nemen richting Bjørnskinn. De ideale manier om deze prachtige dag af te sluiten is met een gezellig diner klaargemaakt door Nigel of om gezellig te picknicken onder een stralende middernachtzon.

9. vrije dag Andøya

Een laatste vrije dag om jullie reis in schoonheid af te sluiten. Dit kan je perfect door richting het pittoreske Nyksund te rijden, een prachtig dorpje met slechts 20 inwoners aan het einde van een grindweg waar enkele gezellige restaurantjes en kunstgalerijen zijn. Een absolute meerwaarde hier is de dronningruta die je via de bergen richting Stø brengt om terug te keren via de strandroute. Prachtige vergezichten zijn gegarandeerd.

8. Rit Harstad - Evenes 40 km - 40min/ Vluchten Evenes - Brussel/ Amsterdam

Het ontbijt wordt voorzien, hierna rij je naar de luchthaven van Evenes, waar je je huurwagen terug indient. Terugreis naar Brussel of Amsterdam of optioneel verlengd verblijf in Oslo.

AANTAL PERSONENPRIJS PER PERSOON
Huurwagen cat. B - twee personen€ 1945
Kind -12j op kamer van ouders€ 650
Huurwagen cat. C - drie personen€ 1635
Huurwagen cat. U - vier personen € 1395
TYPE HUURWAGEN
Cat. B (Europcar)Toyota Yaris of gelijkwaardig
Cat. C (Europcar)VW Golf of gelijkwaardig
Cat. U (Europcar)VW Golf STW of gelijkwaardig

Andere bezetting, huurwagen of periode op aanvraag

INBEGREPEN

 • vluchten heen en terug met Scandinavian Airlines Brussel - Oslo - Evenes - Oslo - Brussel in "L"-klasse (zoals gekend op datum van 03.09.18)
 • luchthaventaks
 • huurwagen 9 x 24u. Onbeperkt aantal kilometers. Omniumverzekering met franchise
 • 3 overnachtingen in een luxe blokhut in Reine (eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken inclusief)
 • 1 overnachting in Thon hotel Lofoten op basis van kamer en ontbijt
 • 3 overnachtingen in een blokhut bij het Andøya Friluftsenter met leefruimte, badkamer, keuken en twee aparte slaapkamer(s) inclusief ontbijtbuffet
 • 2 overnachtingen in Harstad op basis van kamer en ontbijt
 • overzichtskaart
 • onze bekende informatiebrochures met uitstappen en info

NIET INBEGREPEN

 • ferry's
 • overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven
 • brandstof voor de huurwagen
 • annulerings- en bijstandsverzekering. Klik hier voor meer info
 • optionele activiteiten
 • mogelijke extra's huurwagen (vb: extra bestuurder, ophalen buiten openingsuren, young driver fee, kindzitje, huur GPS)

OPTIONELE ACTIVITEITEN (PRIJS PER PERSOON)

Mogelijke uitstap vanuit Andøya:

€120 - walvissafari vanuit Andenes (2-4u)

Mogelijke uitstap vanuit Svolvær:

€95 - zeearendensafari richting Trollfjord (2u)
€85 - Lofoten te paard (1,5u)
€115 - paardrijden onder de middernachtzon (2u)

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy