sneeuwscooter lapland

Sneeuwscooter safari's

Sneeuwscooter winter reizen

De uitgestrektheid van de laatste wildernis van Europa, maakt Lapland een ideale bestemming voor langere meerdaagse sneeuwscootertochten. Verplaats je met het geliefkoosde vervoersmiddel van de Lappen zelf: de sneeuwscooter!

Je kan rijden door dik besneeuwde sprookjesbossen, over de uitgestrekte taiga of over de kale hoogvlakten: de toendra. Een heuvel oprijden naar een machtig uitzichtspunt, even heerlijk snel rijden op een bevroren rivier of groot bevroren meer zonder obstakels: sneeuwscooter rijden is bijzonder veelzijdig en afwisselend.

Sneeuwscootersafaris bestaan op alle niveaus: voor rustige genieters van de mooiste winterlandschappen tot sportieve uitdagende langere meerdaagse expedities in Levi.

Sneeuwscooter in Finland, Zweden of Noorwegen?

Xplore the North werkt met de beste sneeuwscootergidsen van Lapland. De begeleider of sneeuwscootergids is 1 van de belangrijkste criteria bij het kiezen van je gedroomde safari.

Het comfortabele Harriniva wildernishotel met gezellige bar is dé referentie voor sneeuwscootersafaris. Vanaf een korte tweedaagse tocht met eigen sneeuwscooter, tot een uitdagende driedaagse powder safari tot langere expedities naar de hoogste top van Finland, de Halti, aan het drielandenpunt Finland-Noorwegen-Zweden. Je overnacht in heel comfortabele wildernishutten met douches en wc in het uiterste noorden van Fins Lapland. De dagafstanden variëren naargelang de gekozen safari tussen 80km tot en met een zinderende 250km per dag (!).

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie milieu vriendelijke 2takt rotax sneeuwscooters van Lynx. Deze zeer lichte, vlot rijdende scooters vragen weinig techniek en combineren rijplezier met stabiliteit.

Zweden

Het contrast met sneeuwscootersafari's tussen Finland en Zweden is zeer groot. In Zweeds Lapland bestaan er immers weinig tot gaan vaste sneeuwscootertracks en kan en mag je in feite in bepaalde gebieden zelf je weg banen. Onze sneeuwscootersafari's vanuit de Aurora Mountain Lodge staan altijd garant voor avontuur door desolate gebieden.

Het landschap is afwisselend, we zijn op de grens tussen de taiga: dik besneeuwde bossen en grote bevroren meren en rivieren, en anderzijds de hoogvlaktes of de tundra. Deze barre hoogvlaktes voelen aan als een grote witte woestijn, en gaan al snel over in de hoge bergkam die de grens volgt tussen Zweden en Noorwegen: afwisseling en spectaculaire landschappen gegarandeerd!

Vanuit de Levi kan je kiezen voor de Deep Snow Extreme waarbij je ook een dag in Zweden gaat sneeuwscooteren.

De dagafstanden variëren naargelang de gekozen safari tussen 80km tot 180km per dag.

Sneeuwscooter safaris beste reisperiode

De beste reisperiode voor langere safari's is tussen januari en april.
Heb je een eigen groepje vanaf vier personen? Contacteer ons dan gerust voor een trip volledig op maat.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden