sneeuwscooter lapland

Sneeuwscooter safari's

Sneeuwscooter winter reizen

De uitgestrektheid van de laatste wildernis van Europa, maakt Lapland een ideale bestemming voor langere meerdaagse sneeuwscootertochten. Verplaats je met het geliefkoosde vervoersmiddel van de Lappen zelf: de sneeuwscooter!

Je kan rijden door dik besneeuwde sprookjesbossen, over de uitgestrekte taiga of over de kale hoogvlakten: de toendra. Een heuvel oprijden naar een machtig uitzichtspunt, even heerlijk snel rijden op een bevroren rivier of groot bevroren meer zonder obstakels: sneeuwscooter rijden is bijzonder veelzijdig en afwisselend.

Sneeuwscootersafaris bestaan op alle niveaus: voor rustige genieters van de mooiste winterlandschappen tot sportieve uitdagende langere meerdaagse expedities, zoals bijvoorbeeld op Spitsbergen.

Sneeuwscooter in Finland, Zweden of Noorwegen?

Xplore the North werkt met de beste sneeuwscootergidsen van Lapland. De begeleider of sneeuwscootergids is 1 van de belangrijkste criteria bij het kiezen van je gedroomde safari.

In Lapland organiseren we sneeuwscootertochten in:

1 Finland

Het comfortabele Harriniva wildernishotel met gezellige bar is dé referentie voor sneeuwscootersafaris. Vanaf een korte tweedaagse tocht met eigen sneeuwscooter, tot een uitdagende driedaagse powder safari tot langere expedities naar de hoogste top van Finland, de Halti, aan het drielandenpunt Finland-Noorwegen-Zweden. Je overnacht in heel comfortabele wildernishutten met douches en wc in het uiterste noorden van Fins Lapland. De dagafstanden variëren naargelang de gekozen safari tussen 80km tot en met een zinderende 250km per dag (!).

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie milieu vriendelijke 2takt rotax sneeuwscooters van Lynx. Deze zeer lichte, vlot rijdende scooters vragen weinig techniek en combineren rijplezier met stabiliteit.

2. Zweden

Het contrast met sneeuwscootersafari's tussen Finland en Zweden is zeer groot. In Zweeds Lapland bestaan er immers weinig tot gaan vaste sneeuwscootertracks en kan en mag je in feite in bepaalde gebieden zelf je weg banen. Onze sneeuwscootersafari's vanuit de Aurora Mountain Lodge staan altijd garant voor avontuur door desolate gebieden.

Het landschap is afwisselend, we zijn op de grens tussen de taiga: dik besneeuwde bossen en grote bevroren meren en rivieren, en anderzijds de hoogvlaktes of de tundra. Deze barre hoogvlaktes voelen aan als een grote witte woestijn, en gaan al snel over in de hoge bergkam die de grens volgt tussen Zweden en Noorwegen: afwisseling en spectaculaire landschappen gegarandeerd!

Vanuit de Aurora Mountain Lodge heb je de keuze uit drie safari's. Een 3-daagse Arctic Paradise break met 1 nacht in een desolate wildernishut temidden de tundra en 3 nachten in alle comfort. Een extremere lange 5-daagse sneeuwscootersafari langs alle hoogtepunten van het Hoge Noorden, de Forbidden Lands expeditie. En tot slot safari's op maat voor de liefhebbers van de mooiste tochten in het best mogelijke comfort: met de sneeuwscooter van de Aurora Mountain Lodge naar de Pinetree Lodge, waar je 2 nachten verblijft en kan genieten van de heerlijke keuken, de gezellige Brown Bear Bar met mooie dagtochten, alvorens terug te keren naar de lodge.

De dagafstanden variëren naargelang de gekozen safari tussen 80km tot 180km per dag.

Er wordt in de Aurora Mountain Lodge gebruik gemaakt van cruise sneeuwscooters, zeer ecologische Yamaha 4takt sneeuwscooters die stabiliteit combineren met een enorme kracht. Tijdens alle tochten heb je een zeer grote kans om het magische noorderlicht waar te nemen.


Vanuit de Bear Lodge in zuidelijk Zweden organiseren we unieke tochten: hier reis je door de hoge bergen op de grens met Noorwegen, over de hooglanden waar ook Sami of rendierenhouders leven. Alle tochten worden volledig op maat samengesteld in functie van het aantal rijdagen, de groepsgrootte, de reisperiode en de wensen. Een pick-up aan de luchthaven per helikopter is perfect mogelijk, en verrassend betaalbaar!

Zo reizen we rechtstreeks naar de bergen en maximaliseer je de beschikbare rijtijden. We overnachten in oergezellige wilderniskampen, vaak met houtsauna en zelfs een hot tub in the middle of nowhere (!) Uniek is de Nederlandstalige begeleiding. Voor liefhebbers van hoge bergen is de Sami Fjäll expeditie wellicht 1 van de mooiste safari(s in heel Scandinavië.

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie milieu vriendelijke 2takt rotax sneeuwscooters van Lynx. Deze zeer lichte, vlot rijdende scooters vragen weinig techniek en combineren rijplezier met stabiliteit.

Sneeuwscooter in Spitsbergen, Noorwegen

In Noors Lapland is sneeuwscooter rijden zeer strikt gereglementeerd. Dit in combinatie met de levensduurte in Noorwegen maakt korte en langere sneeuwscootersafaris in Noors Lapland vaak tot de helft duurder in vergelijking met Finland en Zweden.

Een grote uitzondering is de spectaculaire eilanden archipel Spitsbergen op slechts 1000km van de Noordpool. Deze arctische bestemming is het absolute summum voor liefhebbers van winter in het Hoge Noorden. Op een oppervlakte zo groot als geheel Nederland en België leven slechts een paar duizend mensen. Vanuit de hoofdstad Longyearbyen organiseert Xplore the North samen met de beste lokale partners lange expeditiesafaris met sneeuwscooters. Je rijdt dagelijks enorme afstanden van 80-250km door spectaulaire landschappen, door grote open valleien, langs gletsjerfronten... in het land van de ijsbeer. Zelfs rijden over het bevroren zeeijs aan de oostkust kan in het programma.

Alle sneeuwscootertochten op Spitsbergen kan je terugvinden in onze best of winter Svalbard selectie.

Sneeuwscooter safaris beste reisperiode

De beste reisperiode voor langere safari's is tussen januari en april.
Heb je een eigen groepje vanaf vier personen? Contacteer ons dan gerust voor een trip volledig op maat.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy