lofoten noorderlicht reizen

Lofoten winter

Legendarische Lofoten

Xplore the North biedt unieke pakketreizen op de Lofoten. Deze eilandenarchipel bestaat uit dramatische bergpieken die loodrecht uit zee oprijzen. Je snuift de zilte zeelucht op in pittoreske vissersdorpjes en desolate baaien. Je overnacht in gemoderniseerde, maar authentieke, roodgeschilderde ‘rorbuer’. Deze vissershuisjes werden ooit opgetrokken om te vermijden dat vissers in de winterkoude onder hun omgekeerde roeibootje zouden moeten overnachten. Je vindt steevast vis op de menu en kan je tegoed doen aan de lokale lekkernij: de stokvis die overal hangt te drogen op grote, houten rekken.

De nabijheid van het water biedt de kans tot natuursafari’s per boot. Maar de Lofoten zijn vooral een noorderlichtbestemming. De zee zorgt voor veel heldere nachten, en bij uitstek dus extra veel kans op poollicht. Dagelijks kan je eropuit: zelfstandig, met een begeleide auroraexcursie, gewoon spotten vanuit je rorbuer of met een huurwagen.

En als het weer je binnen houdt, kan je terecht in de vele eigenaardige musea en kunstgallerijen. In een notendop, al het beste van Noorwegen op kleine schaal.

Op de Lofoten overnacht je in authentieke rorbuer: gezellige gerenoveerde vissershuisjes voorzien van alle comfort. Met Xplore the North reis je per propellorvliegtuigje tot op de Lofoten zelf. Je landt op de eindbestemming, Svolvaer, in het hart van de Lofotenarchipel.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden