harriniva sneeuwscooter

Lapland lang Weekend

Lapland in een lang weekend

Een huskytocht, een sneeuwscootersafari, het échte ICEhotel… het magische Noorderlicht: aurora-excursies met sneeuwraketten, aurorahunting met een fotograaf, het Aurora Sky Station… maar ook cross-country ski, ijsvissen, elanden, rendieren. Wil je meer actie dan kies je voor icedriving met buggy’s,...zelfs al is een weekend reis kort en intens, je kan perfect een heleboel activiteiten naar keuze combineren in een lang weekend.

Bij het kiezen van je reis weeg je best de ligging, het comfort en de sfeer van je verblijf af met de duur van de gekozen activiteiten. Alle speciale uitrusting en buitenkledij wordt steeds lokaal voorzien, je hebt enkel warme kousen en thermisch ondergoed nodig. Alle activiteiten gaan steeds door in kleine groepjes en worden begeleid door sympathieke, ervaren gidsen. Veiligheid staat voorop, Xplore the North heeft reiservaring zowel met zeer jonge kinderen tot ouderen en zeventigplussers, vraag ons gerust om persoonlijk advies.

Zweden in de winter

Je hebt de keuze uit verschillende comfortabele kleinschalige luxueuze lodges, een wildernishotel of chalets, steeds met sauna en/of wellness en een uitstekende keuken. Voor een kort verblijf inclusief husky- en sneeuwscootertochten, kies je best voor de prachtig gelegen kleinschalige Pinetree Lodge of onze meest noordelijke spot: de Aurora Mountain Lodge. Daarnaast hebben we onze comfort Arctic River lodge.

Zweden is bij uitstek een ideale bestemming voor korte breaks door de goede lijnvluchten met Scandinavian Airlines en de combinaties met onze rechtstreekse vluchten. Vluchttarieven zijn vaak een heel pak lager in vergelijking met Fins Lapland, des te belangrijker bij een kort verblijf waar de vlucht in verhouding meer zal doorwegen op het totaalbudget.

Lapland vakantie 4 dagen

Een reis naar Lapland kan dan ook perfect in een lang weekend, vaak van donderdag tot zondag of van vrijdag tot maandag in functie van het programma: alle programma's hebben wekelijks een vaste afreisdag. Vier dagen is de minimaal aangeraden duur voor elke reis naar het Hoge Noorden.

De reisafstand bedraagt meer dan 2500km, de vliegtijd is 3 uur voor een rechtstreekse vlucht. De vliegtijd is tot en met 6 uur voor lijnvluchten, je bent dus altijd minimaal 2 halve dagen tot volledige dagen kwijt aan de reis.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden