Lapland

lapland reizen 3x anders

Lapland Reizen, de magie van de winter

De laatste wildernis van Europa. Lapland is meer dan een provincie in Finland. Het is ook een uitgestrekte regio in Noord-Scandinavië die reikt van Tromsø in Noorwegen tot Murmansk in West-Rusland, neem een kijkje op de kaart van noordelijk Lapland. Het gebied 'overlapt' met de thuis van de Sami, rendierherders die in nauw contact leven met de natuur. Hier vind je tijdens jouw droomvakantie rust & ruimte, of je kan terecht voor actie & avontuur in een surreëel en sereen winters landschap. Met 200 dagen sneeuwzekerheid en temperaturen die soms duiken tot -35°C staat een reis naar Lapland garant voor de échte Winter op z’n best.

Actief genieten

Scherp je zintuigen aan en ontdek tijdens je Lapland droomreis het Laps natuurschoon op actieve wijze: op sneeuwraketten of langlaufski’s, met een huskyspan of per sneeuwscooter. Je legt steeds wat meer kilometers af. Het zijn van oudsher traditionele verplaatsingsmethodes door de afgelegen wildernis. Een inspanning die beloond wordt met een inspirerend landschap en een intens genotsgevoel. Bekijk ons winteraanbod authentieke laplandreizen.

Alternatieve skivakantie

Wintersport was nog nooit zo dichtbij. In drie uur sta je boven de poolcircel. Slechts 15 minuten (!) verder sta je in Levi, het mooiste wintersportresort van Fins Lapland, met de wildernis om de hoek. Combineer ski & snowboard met al het moois dat Lapland te bieden heeft, inclusief noorderlicht.

de ideale Lapland vakantie

Het jaar rond oefent het licht in Lapland een bijzondere aantrekkingskracht uit. In de zomer gaat de zon niet onder en kan je van het prachtige landschap genieten bij middernacht. Ons aanbod zomer in Lapland en op de Lofoten wordt gewaardeerd bij liefhebbers van uitgestrekte natuur. In het begin van de winter komt de zon nauwelijks op en tovert de roosachtige ‘kaamos’ gloed de omgeving om tot een sprookjesdecor. Het Noorderlicht of de Aurora Borealis geeft kleur aan de winter en is een natuurlijk spektakel dat niemand onberoerd laat.

Verrassend inspirerend

Of je nu een persoonlijke mijlpaal viert of op zoek bent naar prikkels voor frisse inzichten, het betoverende witte taigalandschap belooft een buitengewone invulling van jouw speciale Lapland vakantie: de perfecte setting voor huwelijksreizen, ‘out of the box’-incentives, lustrum Lapland reizen, intense vader/zoon- of moeder/dochtervakanties, of gewoon quality time onder familie of vrienden… Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring voor die ‘once in a lifetime’. Of een levenslange passie en steeds een nieuwe ontdekkingstocht. Want als je er eenmaal van geproefd hebt, dan wil je meer.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden