vatnajokull ijskap ijsland

IJsland superjeep expeditie

Noorderlicht Highlands & Hot pool superjeep groepsreis

HIGHLIGHTS

 • IJsland's mooiste vulkanische gebieden in combinatie met het ijsbergenmeer Jökulsárlón
 • comfortabel privé transport met superjeeps, kleine groepjes van max. 8 personen
 • winter groepsreis met expeditiekarakter, onderdompeling in het spel van ijs en vuur
 • zeer hoge kansen op noorderlicht
 • 4 overnachtingen in gezellige IJslandse hutten, natuurlijke warmwaterbronnen: onvergetelijk
 • begeleiding door sympathieke lokale gids

Programma

1. Rechtstreekse vlucht naar IJsland vanuit Brussel of Amsterdam, verwelkoming door ons lokaal team. Bij aankomst ga je heerlijk ontspannen in de warme baden van de Blue Lagoon. Transfer naar Reyjavik en overnachting in een comfortabel hotel. Vrije avond, verkenning van Reykjavik, verblijf in het City Center Hotel.

2. Na het ontbijt vertrekken we op avontuur met de superjeep. Deze biedt plaats aan 15 personen, maar met onze uitrusting nemen we maximaal 10 personen mee per trip. We starten met de befaamde Golden Circle tour. Voor velen de highlights, voor ons opwarming voor het komende avontuur: we rijden verder steeds dieper het binnenland in met de superjeeps door het binnenland, tot Landmannalaugar, temidden het rhyolietgebergte in Zuid-IJsland, vlakbij de Hekla vulkaan. Bijzonder populair in de zomer, zeer moeilijk bereikbaar in de winter. Naast de comfortabele warme berghut waar we overnachten, kan je genieten van natuurlijke warmwaterbronnen! Hopelijk kunnen we straks genieten van het magische poollicht...slechts weinige ervaringen kunnen tippen aan noorderlicht beleven vanuit een natuurlijke 'hot pool'. We zijn vandaag tussen de 5 en de 10 uur onderweg, afhankelijk van de sneeuwcondities: avontuur gegarandeerd!

3. Een vrije dag in de prachtige omgeving van Landmannalaugar: in overleg met de gids zijn er tal van activiteiten mogelijk: wandelen temidden van de prachtige sneeuwlandschappen, een uitstap met de superjeep, of gewoon genieten in de warme baden, samen koken... Elke dag hebben we een nieuwe kans op noorderlicht: zonder enige lichtpollutie 'in the middle of nowhere', kan je het spectaculairste poollicht waarnemen.

4. Na een uitgebreid ontbijt maken we ons klaar voor een nieuwe superjeep avontuur dag: de spectaculaire rit met de superjeeps door het binnenland, de highlands van IJsland. Van Landmannalaugar trekken we naar de vallei van de dondergod, Thorsmork, in het zuiden van IJsland. Onderweg doorkruisen we spectaculaire rivieren, pistes en stappen we regelmatig om te genieten van de bijzondere natuur. We overnachten in de eenvoudige maar comfortabele berghut met opgemaakte bedden.

5. We vertrekken rustig verder met de superjeep voor een gevarieerde dag. Start met een bezoek aan de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss, vervolgens het zwarte strand van Reynisfjara, de kliffen van Dyrholaey en vissersdorp Vik. We doorkruisen uitgestrekte lavavelden, om aan te komen in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur, waar we opnieuw in een berghut de avond doorbrengen. 

6. We rijden richting de ijskap van de Vatnajökull, de grootste van Europa. We doorkruisen uitgestrekte zandwoestijnen doorvlochten met gletsjerrivieren en stappen uit aan het prachtige Skaftafell Nationaal Park. Hier wagen we ons onder begeleiding van de gids aan een heuse gletsjerwandeling. In de late namiddag bereiken we Jökulsárlón, het zoveelste hoogtepunt van de reis: kleine en grotere ijsbergen afkomstig van de reusachtige Vatnajökull ijskap drijven in deze prachtige gletsjerlagune. Overnachting op prachtig gelegen B&B in de buurt van het beroemde gletsjermeer.

7. Terugkeer over de ringweg langs de zuidkust met als bestemming Reykjavik. In de namiddag is er tijd voor een verkenning van de de meest noordelijke hoofdstad ter wereld! Overnachting in een comfortabel stadshotel.

8. Transfer naar de luchthaven en terugreis met een rechtstreekse vlucht naar Brussel of Amsterdam.

DATA & PRIJZEN

Vertrek op zondag, max. 8 personen per superjeep.
Groepsreis aan € 2389 per persoon - met afreizen op:

zondag - zondag 11 - 18 februari 2018 - VOLZET
(met rechtstreekse vluchten Brussel - Keflavik retour)

zondag - zondag 25 februari - 4 maart 2018 - VOLZET
(met rechtstreekse vluchten Amsterdam- Keflavik retour)

Nieuwe reisdata voor winter 2019 verschijnen in april 2018

Inbegrepen in de prijs

 • retourvluchten naar IJsland vanuit Brussel of Amsterdam, in economy klasse met 20kg bagage incl. 
 • alle lokale transfers per superjeep
 • alle excursies zoals beschreven in het programma
 • alle overnachtingen in berghutten (4x, gedeeld sanitair) en in comfortabele hotels of guesthouses met privé sanitair (3x)
 • maaltijden onder weg (7x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • lokale professionele begeleiding vertrouwd met onze groepen
 • inkom Blue Lagoon
 • BTW, bijdrage Garantiefonds reizen, dossierkosten.

Niet inbegrepen in de prijs

 • overige maaltijden
 • annulerings-en bijstandsverzekering (vrijblijvend voorstel bij offerte)

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden