Reykjavik Schemering

IJsland 4x4 selfdrive

Reykjavik Fly & Drive

HIGHLIGHTS

 • comfortabel verblijf in bruisend Reykjavik
 • individuele 4x4 selfdrive reis, bepaal je eigen dagprogramma in Winters IJsland
 • alle faciliteiten van de hoofdstad met gletsjers en vulkanen binnen handbereik
 • tal van winterse natuurfenomenen in een korte break
 • winterbreak met dagelijks vertrek vanaf september tot eind maart
 • inclusief gepersonaliseerd routeboek


PROGRAMMA

1. Rechtstreekse vlucht naar IJsland vanuit Amsterdam of Brussel, afhalen van de wagen op de luchthaven. Met je huurwagen en duidelijke routeboek van Xplore the North zet je koers naar hoofdstad Reykjavik. Je logeert in een comfortabel hotel in het centrum van de stad. Eerste verkenning van de stad en vrije avond.

2. De dag begint met een heerlijk ontbijtbuffet in je hotel met allerlei lokale specialiteiten. Dankzij de huurwagen ben je vrij om zelf te bepalen hoe je elke dag invult. Voor vandaag raden we aan de befaamde Golden Circle tour met de huurwagen te rijden. Op deze route tref je enkele hoogtepunten van IJsland: Gullfoss, een van de mooiste watervallen. Geysir,een natuurlijke heetwaterbron die op regelmatige tijden stoom spuit en tot slot het Nationaal Park Thingvellir, waar je de Mid-Atlantische breuklijn kan bewonderen. Terugkeer naar je verblijf in hoofdstad Reykjavik, waar je een keuze kan maken uit het uitgebreide restaurantaanbod voor het diner.

3. Het routeboek laat u vandaag kennismaken met een stukje ‘vergeten’ IJsland. Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is nochtans de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied.

We tonen u de meest karakteristieke plaatsen zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen, dramatische rotskusten… Aan u om te oordelen of we ons vergissen in deze vergeten uithoek.

4. De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes. U ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die gedomineerd wordt door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vindt u de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan u ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skogafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert. Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

5. Rit naar de luchthaven van Keflavik en inleveren van je huurwagen. Terugreis naar Amsterdam of Brussel of optioneel verlengd verblijf in Reykjavik.

DATA & PRIJZEN

Vertrek dagelijks mogelijk van 1 september 2019 tot 31 maart 2020. Prijzen per persoon.

Verblijf in 3* hotel te Reykjavik (4x).

Type wagen1 pers. per wagen2 pers. per wagen4 pers. per wagen
Jeep Wrangler€ 1.690€ 1.175-
Toyota Landcruiser--€ 1.085
Wrangler Unlimited--€ 1.190

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de Kerstvakantie. Prijzen voor deze periode zijn op aanvraag.

Inbegrepen in de prijs

 • Icelandair vlucht van Brussel/Amsterdam naar Keflavík, H/T, in de voordeligste economy klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon op de vlucht
 • 4 overnachtingen in tweepersoonskamer met privé sanitair en ontbijt in 3* hotel in Reykavik
 • 4x24u wagenhuur van een 4x4 volgens gekozen type (of gelijkwaardig) incl. ophaling bij aankomst aan de luchthaven, onbeperkt aantal kilometers en omniumverzekering met een eigen risico tot € 500 en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag
 • noorderlicht excursie vanaf de haven te Reykjavík
 • en uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene informatie en tips, ons eigen Nederlandstalig routeboek met wegenkaart en het Dominicus reishandboek
 • IJslande taksen

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • optionele excursies
 • brandstof, aanvullende autoverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement of aangepaste vertrekdatum

Optionele excursies - vooraf te reserveren - prijs per persoon

€ 85 (vanaf prijs) Blue Lagoon comfort pakket
€ 190 sneeuwscootertocht shared driving incl. transfer per superjeep vanuit Gullfoss - 4u - dag 2 (+ € 50 single driving)

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden