noorwegen dividalen ski expeditie

Pulka Expedities

Op een speciale infoavond enkel over onze pulka expedities, dinsdag 14 mei 2019 stellen we ons volledige aanbod pulka expedities 2020 voor. Informeer tijdig, veel reizen zijn immers zeer vroeg volzet.

Intens winters avontuur "into the white"

Steeds uitgerust met pulka's -sledes waar we al ons materiaal en voeding meenemen voor de hele tocht- trekken we door de mooiste gebieden van het Hoge Noorden met behulp van cross-country ski's of sneeuwraketten.

Cross-country ski's

Ook wel toerlanglaufski's of wandelski's genoemd vragen geen voorafgaande ervaring, en zijn ideaal om winterse gebieden te doorkruisen met vaak zware sneeuwcondities (diepe sneeuw). Dezer ski's zijn breed, stabiel en toch licht, en ideaal om dagelijkse afstanden te 'wandelen' met ski's. Al onze ski's hebben (stijg)vellen onder de ski, die je toelaten je trekkracht voor 100% te benutten en zorgen voor extra veel stabiliteit. Dit is de meest "natuurlijke" vorm van wintertrekken in het Hoge Noorden.

Sneeuwraketten

Sneeuwraketten zijn ideaal als je wil proeven van een eerste sportieve winterervaring in Zweeds Lapland, of tijdens zwaardere tochten waar het terrein ongeschikt of gevaarlijk is voor ski's: IJsland.

  • Overnachten in eenvoudige trappershutten onderweg, uitgerust met een kachel dus héérlijk warm. Zonder elektriciteit of stromend water, vaak in een spectaculaire setting. In Spitsbergen overnachten we onder het schijnsel van de middernachtzon in expeditietenten.
  • De beste kansen op noorderlicht, geen enkele vorm van lichtpollutie.
  • Op elke Xplore the North pulka expeditie kom je gedurende de héle wintertrek niemand tegen... nog desolater in Europa is onbestaande. Dit betekent zelf sporen door de sneeuw - soms makkelijk, soms heel diep zoals in Finland - altijd door de meest ongerepte landschappen.
  • Ski-ervaring is voor de meeste reizen niet nodig, wel een sportieve ingesteldheid: we gebruiken stabiele, brede toerlanglauf ski's om te wandelen. Het mentale aspect is minstens zo belangrijk. De langere reisduur en de koude staan garant voor wintertrekkings in de meest pure vorm, steeds in volledige autonomie.

Een verrijking voor lichaam èn geest...met als ultieme beloning de meest surrealistische landschappen.

Veiligheid

Xplore the North draagt veilige buitensport hoog in het vaandel. Iridium satelliet communicatie, noodbakens, WAFA training, emercency beacons en gedetailleerde draaiboeken van èlke expeditie zijn slechts enkele van onze procedures.

Ijzersterke, eigen logistiek

Xplore the North maakt op alle expedities gebruik van state-of-the-art expeditiemateriaal. We beschikken momenteel over 28 Fjellpulken en Snowsled pulka's, 51 paar cross- country Madshus ski's, MSR sneeuwraketten, Hilleberg tenten (dé referentie voor de poolgebieden), dons equipment van R.A.B. We opereren vanuit permanente materiaaldepots in Finland, Zweden en Spitsbergen.

Voorbereidende dag

Voor elke afreis is er een voorbereidende namiddag (periode okt-dec), waarbij we de planning in detail overlopen, kennis maken met de groepsleden en de gids, het materiaal en de vereiste persoonlijke uitrusting. Deze namiddagen gaan steeds door in ons basecamp te Melle (Gent) of op een testlocatie (bvb de Ardennen of de zandduinen voor Spitsbergen)

Materiaaladvies

Als gepassioneerde gidsen staan we u graag bij met advies over persoonlijke uitrusting in onze winter outdoor shop Arktis. Xplore the North klanten ontvangen permanent 10% korting. Ons gespecialiseerde assortiment testen èn gebruiken we zelf intensief. We hebben een voorliefde voor thermisch ondergoed van het Zweedse Woolpower, goede buitenkledij (Arcteryx, Peak Performance) en donsmateriaal van RAB.

Bourgondische expedities

Waar mogelijk, kiezen we voor heerlijke vers bereide maaltijden (diepgevroren) in de wildernis. Een royaal ontbijt, calorierijke stops en 's avonds uitgebreide 3-gangen diners. Liefhebbers sluiten de dag af met een digestief, samen genieten we na van een onvergetelijke dag. Bij tententochten opteren we voor de beste en de lekkerste gevriesdroogde maaltijden, steeds getest door de XTN gidsen tijdens een proefpannel.


Meer informatie

Op een speciale infoavond enkel over onze pulka expedities, dinsdag 14 mei 2019 stellen we ons volledige aanbod pulka expedities 2020 voor. Informeer tijdig, veel reizen zijn immers zeer vroeg volzet.

Hoe boeken

Jaarlijks op 15 mei wordt het expeditieaanbod gelanceerd. "Anciens" van de club XTN expedities krijgen 1 week exclusief de tijd om in te schrijven, pas nadien aanvaarden we de inschrijvingen van iedereen. Boeken voor een specifieke expeditie kan via het inschrijvingsformulier.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy