noorderlicht hunting ijsland

20/06/2017

Iceland Airwaves festival

het enige festval ter wereld mét noorderlicht

Terwijl bij ons de festivalzomer stilaan op zijn einde loopt, telt Reykjavik in spanning af naar hun wereldbefaamde Iceland Airwaves festival, dat jaarlijks plaatsvindt begin november. Sinds 1999 ontvangt de meest noordelijke hoofdstad ter wereld een resem aan trendy up-coming bands op een rits locaties in de stad. Als afsluiter van een festivalavond heb je hier geen vuurwerk, wel noorderlicht!   

Het is 4 uur in de namiddag, je hebt al 5 hippe clubs in downtown Reykjavik ontdekt en 10 coole bands zien optreden. Je Facebook-account telt 15 nieuwe vrienden vanuit de hele wereld, en je hebt al 20 dates voor de volgende avond. Je hebt even nood aan frisse lucht, aan een after-party, aan je bed, je kan niet geloven dat je hier bent, je hebt al plannen om volgend jaar terug te keren. En hé, het is nog maar dag 1. Welkom.

Iceland Airwaves begon als een talentenjacht voor vertegenwoordigers van platenlabels, en vond plaats in een leegstaande vliegtuighangar. De afgelopen 16 jaar is het festival uitgegroeid tot dé referentie voor nieuwkomers op de internationale muziekscène. Met in 2015 een line-up van in totaal 126 bands kan je dit op zijn minst een grootschalige onderneming noemen. Alle ‘new-kids-on-the-block’ zijn aanwezig, frisse sounds en vers talent kleuren de kalender, dit is het hoogtepunt van het culturele jaar in Reykjavik.

Het festival gaat door van 4 tot 8 november 2015. Een ticket voor de 5 dagen kost 19900 IJslandse kronen, ongeveer € 135 is dat. De organisatie reikt ook combinatietickets met een internationale vlucht met Icelandair vanuit je thuisland aan. Wat wil je nog meer! Wees er snel bij, momenteel zijn de laatste tickets op de markt.

Koop je een ticket, dan heb je toegang  tot álle geplande concerten, en dat zijn er veel! Hou er wel rekening mee dat er voor sommige populaire concerten een ‘first-come-first-served’ regel geldt. Wil je bijvoorbeeld Hot Chip of John Grant zien, dan dien je op voorhand een ticket te gaan ophalen in het Harpa Concertgebouw, en je staat maar best als één van de eersten in de rij. Er wordt duidelijk geafficheerd waar je wanneer moet zijn om tickets te bemachtigen.

Niet alleen leer je een massa nieuwe muziek en nieuwe mensen kennen, Airwaves kan ook een ideaal excuus zijn om een groter stukje IJsland te verkennen. Geysirs, Blue Lagoon, vulkanen, je moet maar even blijven plakken om dit indrukwekkende IJslandse natuurgeweld mee te pikken. Spotify zorgt voor een Airwaves playlist voor onderweg, kwestie van in de sfeer te blijven! 

Je snapt het al, Iceland Airwaves is zonder twijfel het hipste weekendje weg op de internationale festivalkalender geworden, en daar wil je maar liefst een keertje bij zijn! 

Lees hier alles over Iceland Airwaves.

Eerder op de blog…

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden