Helsinki citytrip

9/01/2017

Helsinki citytrip

stopover op weg naar het noorderlicht... eof gewoon een geweldige citytrip voor of na Lapland ! Tervetuloa Helsinkiin, Of beter gezegd welkom in Helsinki!

Citytrip naar Helsinki

De Finse hoofdstad ligt helemaal in het zuiden van het land aan de Golf van Finland en is vanuit Brussel vlot te bereiken via één van de vluchten met Finnair. Helsinki is tevens ook de beste uitvalsbasis om naar Fins Lapland te reizen. Je kan een reis naar Lapland dus gemakkelijk aanvullen met enkele nachten ter ontdekking van de hoofdstad. Sinds begin dit jaar kan je met de trein van de luchthaven naar het centrum reizen waardoor je na een klein halfuurtje al in het hart van de stad bent!

Vanaf het station in Helsinki liggen alle bezienswaardigheden op wandelafstand verspreid in de stad. Voor de iets minder actieve mens, zijn er ook trams, bussen en taxi’s die je naar alle hoeken van de stad brengen. Geniet van een wandeling door het Esplanade park, en kuier richting de lokale markt aan de Zuidelijke haven van Helsinki. Er zijn verschillende kraampjes met traditionele gerechtjes en snoepgoed, maar ook met speciale handgemaakte beelden en souvenirs. Als je wat verder loopt zie je ook de oude overdekte markthal waar je terecht kan voor een typisch Fins ontbijt of lunch in één van de gezellige cafés of bar.

Alle hoogtepunten van Helsinki

Een andere must see in het Suomenlinna fort, een van de grootste zee forten ter wereld, deze is gelegen op één van de eilandjes net voor de kust van Helsinki en behoort tot de UNESCO werelderfgoed lijst.  Het fort herbergt nu verschillende restaurantjes, cafés een museum en een bezoekerscentrum. Daarnaast is Suomenlinna het startpunt voor enkele wandelroutes.Terug in het centrum van de stad kan je via een bezoekje aan de Uspenski Orthodox kathedraal richting het Senate Square waar je meteen onder de indruk bent van het Senaatsgebouw bovenaan de trappen. In deze buurt vind je ook de belangrijkste winkelstraat en enkele winkel centra.

Op enkele straten hiervandaan kan je rustig wandelen door de Tori wijk dit is het historische centrum waar de oude en nieuwe stad elkaar ontmoeten. De gebouwen worden nu gerenoveerd en zijn vaak populair om design boetieks, cafés en restaurants in te herbergen.

Naast deze hoogtepunten zijn er nog tal van andere interessante spots en activiteiten die je er kan beleven en doen. Deze een stop waard onderweg naar Lapland!

Eerder op de blog…

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden