Harriniva08

30/08/2017

Goedkoop naar Lapland

Tips om zo voordelig mogelijk naar Lapland te reizen

Boek zo vroeg mogelijk

Vluchten naar Lapland worden steeds duurder naarmate de afreisdatum dichterbij komt. Boek daarom zo vroeg mogelijk wanneer alle bepalende reiselementen gekend zijn:
de vluchten + het gekozen verblijf + de gekozen excursies

Dit is vrijwel jaarlijks rond maart-april voor het daaropvolgende winterseizoen. Op dat moment geniet je van de meest voordelige vluchttarieven, de meest prijsbepalende factor op de vraag "wanneer" je de reis exact zal vastleggen. Last minutes zijn er slechts in héél beperkte mate, contacteer ons voor het best mogelijke reisvoorstel op minder dan 14 dagen voor afreis!

Je boekt voordeligere vluchten als je kiest voor een rechtstreekse chartervlucht, die sneller én een pak voordeliger zijn dan de klassieke lijnvluchten. In het laagseizoen vlieg je tot de helft voordeliger dan tijdens vakantieperiodes als de kerst- of voorjaarsvakantie. De periodes die voordeliger zijn, zijn eind november, begin december en de 2 weken in januari die volgen op de kerstvakantie. 

Vlamingen die toch tijdens de schoolvakanties willen reizen, kiezen best voor de voordeligere paasvakantie. De 2de week van de paasvakantie is traditioneel een veel goedkopere week, ondanks de perfecte sneeuwcondities tot de 3de week van april in het Hoge Noorden.

Kies voor een totaalpakket

Leg nooit slechts een stuk van je reis vast! Mensen die ergens een spotgoedkope chalet op de kop tikken, betalen zich vaak blauw omdat de bijpassende vluchten op die dagen peperduur zijn. Kies steeds voor een totaalpakket, en denk vooraf zoveel als mogelijk na welke excursies of activiteiten je zéker wil doen.

Excursies zijn immers verantwoordelijk voor een héél groot deel van het totale reisbudget. Wil je op een volledige week 4 of meer excursies doen, dan kies je vaak beter voor een wildernislodge of hotel met een vaststaand reisprogramma, waar de activiteiten doorgaan in kleine leuke groepjes van 10 à 12 personen, en er daarom efficiënter kan omgegaan worden met lokale logistiek. 

Zonder in te boeten aan kwaliteit: het tegendeel is net waar, deze activiteiten zijn vaak langer voor hetzelfde budget, vertrekken uit de deur waardoor je geen tijd verliest met bijkomende lokale transfers én gaan door in kleinere groepjes dan in veel wintersportresorts, waardoor de beleving optimaal is.

Doe-het-zelf-activiteiten

Wil je het nog goedkoper, kies er dan voor om veel activiteiten zélf in handen te nemen. Dit kan vooral heel vlot in de Finse wintersportresorts Levi en Akäslompolo. Boek bijvoorbeeld vooraf enkel een georganiseerde husky- en sneeuwscootertocht, en huur de andere dagen zelf materiaal om te gaan skiën, te gaan langlaufen of te gaan sneeuwwandelen op sneeuwraketten: zonder de begeleiding van een lokale gids bespaar je vanzelfsprekend een grote som! De nodige plannetjes van langlaufpistes, skipistes en trails om te gaan sneeuwwandelen zijn eenvoudigweg lokaal beschikbaar, je leest ook heel wat mogelijkheden in onze praktische reisinformatie van deze bestemmingen.

Vanzelfsprekend kan je ook gewoon eens een dagje relaxen in plaats van de hele week actief bezig te zijn: een heerlijke Finse sauna, gezellig met vrienden bij het haardvuur,...

Self catering-blokhutten

Met self catering kan je in een dure bestemming als Lapland natuurlijk een hoop geld besparen. Voordelige blokhutten kan je terugvinden in de Finse wintersport resorts Levi en Akäslompolo. Je logeert er prachtig aan de rand van de wildernis, vaak iets verderop van het centrum: vanaf 15 à 20 minuten wandelen worden de tarieven immers nog voordeliger. Eén van onze meest voordelige accommodatievormen zijn de gezellige Levi KRT chalets in Levi, die als uitstekend worden beoordeeld door reizigers. In functie van het aantal personen (koppels of net hele grote groepen) zijn er dan weer betere accommodatievormen, contacteer ons voor een voorstel op maat.

Eerder op de blog…

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden