Akaslompolo chalet

21/05/2018

Een blokhut verblijf in Lapland

Dromen jullie er al lang van er eens volledig tussenuit te knijpen? Dan is een Finse blokhut in het mooie Lapland misschien wel echt iets voor jullie! Zowel als koppel, met vrienden of met het gezin een ideale vakantie-accommodatie. Aan romantiek zal het je hier zéker niet ontbreken: de Finnen, en zeker de Finse Lappen overladen hun blokhutten graag met tal van romantische details, zoals een heerlijk warme houtsauna, gezellig knetterend haardvuur, mezzanines van waaruit je over de living uitkijkt, en uiteraard de typische ronde boomstammen waarmee de hele blokhut ingericht werd. 

Je blokhut geeft slaapplaats aan 2 tot maar liefst 10 personen en is hélemaal voor jezelf en je reisgezelschap: je bepaalt dus ook zelf de indeling en grootte van je chalet. En dat allemaal tussen de prachtig witte sprookjesbossen waar om elk hoekje wel eens een lief rendier komt piepen: een groter vakantiegevoel vind je niet… 

Hier beleef je ultieme vrijheid: in een volledig uitgeruste keuken kan je in alle rust ontbijten. Voor de lunch of het diner kan je vlot afwisselen tussen je eigen potje koken met lekkernijen uit één van de omliggende supermarkten in het dorp, of ga je uit eten in een gezellig restaurantje waar je de authentieke Scandinavische keuken leert kennen: rendier, eland, zalm of kabeljauw: je smaakpapillen zullen niet weten wat ze overkomt! 😊

Vip Groot
Viprakka8 14

Elke chalet is bovendien uitgerust met één of meerdere douches, verschillende slaapkamers (afhankelijk van de grootte van je chalet), een open loft met twee extra bedden, WiFi (ja hoor!) en meestal ook een televisie, hoewel je deze laatste vermoedelijk niet zo vaak zal gebruiken. Bij je chalet zit het bedlinnen en de eindschoonmaak voor je comfort inbegrepen, en vind je ook een kamer terug met extra hout voor de kachel. 

Vanuit je chalet wandel je zo naar een safaribureau van waaruit talloze Lapse winteractiviteiten worden georganiseerd: een mooie wandeltocht op sneeuwraketten, cross country skiën, paardrijden door de sneeuw, een huskytocht, een bezoek aan het originele sneeuwhotel of aan de traditionele rendierboerderij, ijsvissen, ice driving of een tocht met hét Lapse vervoermiddel bij uitstek: de sneeuwscooter! Meer dan voldoende om een hele week op unieke wijze in te vullen en zalig te ontspannen met je partner…


Wanneer daar bovenop het magische noorderlicht verschijnt boven je chalet zal je toegeven dat dit wellicht hét toppunt van romantiek is.

Zweeds voor beginners

Je kan ervoor kiezen om dichtbij het aanliggende dorpje te verblijven, aan de rand of middenin het bos. De diepe wildernis zal na een weekje sneeuwwandelen geen geheimen meer hebben voor jullie. 

Je hoort het: welk reisgezelschap je ook kiest: met z’n tweetjes, onder vrienden of met familie: hier kom je volledig tot rust en geniet je zorgeloos van een heerlijke/magische sneeuwwitte vakantie!

Levikaira 9 10 3
groep xplore the north

Eerder op de blog…

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden