Valkea01

Fins Lapland

Valkea Lodge

Valkea Lodge voor puur actisch avontuur

De Valkea Lodge ligt op enkele kilometers van de grens Finland – Zweden en op een uurtje rijden van het alom bekende Rovaniemi. Deze locatie straalt meteen rust en gezelligheid uit. Gelegen aan de voet van een klein skigebiedje en aan de rand van echte oerbossen.
Het bevroren Valkeajärvi (järvi = meer) geeft de ideale openheid om het noorderlicht te spotten. Bovendien is het meer ideaal voor een eerste kennismakingsrondje met de sneeuwscooter. Terwijl de bossen en heuvels ideaal zijn voor winterse activiteiten zoals, sneeuwschoenwandelingen door de diepsneeuw, sneeuwscootertochten over de heuvels en huskytochten doorheen de oude dennenbossen.

KLEINSCHALIGE LOG CABINS

Sinds de winter van 2016-2017 startte Antti-Pekka en zijn vrouw hun tweede lodge op, nl. Valkea Lodge. Gelegen aan het Valkeajärvi en vlakbij een skipiste.
Dit verblijf bestaat uit een hoofdlodge waar je terecht kan voor een heerlijke Scandinavische maaltijd, voor een lekker drankje bij het haardvuur en voor kleine souvenirs uit de shop.

De splinternieuwe Finse chalets zijn een oase van rust. Alle chalets beschikken over een uitgeruste keuken, een ruime badkamer, haardvuur en slaapkamer voor twee personen. Daarnaast is beschikt de gezellige woonkamer over een sofabed, ideaal voor een extra persoon of twee kleine kinderen. Tot slot kan je kiezen voor een chalet met eigen privé sauna of zonder sauna. Indien je kiest voor een chalet zonder sauna, mag er één maal vrij gebruik gemaakt worden van de authentieke houtsauna nabij het bevroren meer. Bovendien is er een icehole in het meer om -zoals de echte Finnen- snel af te koelen na de sauna.

Verblijven in de Valkea Lodge is een beetje zoals thuis komen. Mia, Robert-Jan, Antti-Pekka en de rest van de staff zorgen er voor dat je je onmiddellijk thuis voelt. Tijdens een sneeuwschoenwandeling met Robert-Jan leer je meteen alles over de bossen, het landschap en de levenswijze van de lokale bevolking. Deze enthousiaste Nederlander doet al jaren winterseizoenen in Lapland.

  • comfortabele Finse chalets met haardvuur, kitchenette, privé sanitair en optioneel met sauna
  • uitgebreid ontbijt en avonddiner
  • lunches in de lodge zijn niet inbegrepen, wel buitenlunch tijdens activiteiten
  • gezellige lounge
  • houtsauna aan de rand van het meer met écht icehole
  • ideaal voor noorderlicht observaties

Programma's

Door het zeer kleinschalige karakter van de lodge dien je rekening te houden met een aantal standaardprogramma's. Wil je zeker een verblijf in de Valkea Lodge, dan kan je kiezen uit volgende programma's:

Supreme Adventure Week - 8 dagen, dagvullend

Arctic Adventre Week - 8 dagen, halve dagactiviteiten

Santa Multi Adventure - 5 dagen, halve dagactiviteiten

Easter Adventure Break - 5 dagen, dagvullend

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden