log cabin finland

Fins Lapland

Äkäslompolo log cabins

Äkäslompolo droomchalets met sauna in winterwonderlandschap, vrije maaltijdkeuze

Akaslompolo06
Akaslompolo chalet

Een ‘lappen’deken van log cabins

Verborgen in de vallei en omsingeld door de sprookjesachtige heuvels van Äkäslompolo liggen her en der boomstammenchalets verspreid. Vanbuiten puur karakter: opgetrokken uit het ronde hout van de eeuwenoude zilverdennenbossen. Vanbinnen pure luxe met hyperuitgeruste keuken, open haard, droogkamer, noem maar op. En natuurlijk, zoals de Finse traditie het vereist, vind je in elke chalet een sauna terug.

Tunturi & tykky

Dit is het Finse tunturi fell landschap: afgeronde heuvels waaronder restanten van miljoenen jaren oude alpenpieken schuilen. In de winter blijven dikke pakken sneeuw aan de boomtoppen kleven, of in lokale terminologie: tykky. Hoe hoger je op de heuvels uitklimt, hoe meer het bos opentrekt. Vanop de top geniet je van een eindeloos 360° uitzicht. Kortom, niet enkel een bijzonder fotogenieke omgeving, maar daarnaast ook een oase van ski- en langlaufmogelijkheden. Äkäslompolo is dan ook de Lapland spot bij uitstek voor doe-het-zelvers op gebied van excursies én langlaufmogelijkheden.

Akaslompolo07
Akaslompolo08

Couleur locale

Dit is dan ook de enige reisformule samen met het levendigere Levi waarbij je te midden van de natuur logeert in alle rust met dorpsfaciliteiten op loopafstand. De concentratie van wintersport betekent een goed uitgebouwde en onderhouden infrastructuur van aangelegde skitracks en sneeuwscootertrails. Toch krijg je hier geen commerciële overdosis en heeft Äkäslompolo zijn vredige karakter weten te bewaren, met weinig lichtpollutie. Voor je maaltijden kan je terecht in de gezellige restaurantjes of supermarkt van het dorp. Een lokaal safaribureau verzorgt de activiteiten en kan rekenen op de extensieve regiokennis van de natuurgidsen uit de streek. Op beide locaties kunnen we ons suggestieprogramma aan jouw wensen aanpassen.

Äkäslompolo

kleine en grote blokhutten, rustig, uitgebreid netwerk langlaufpistes, skipisten Yllas op 5-10min. met de skibus

  • Finse boomstammenchalets voor 2 tot 8 personen (en nog veel groter op aanvraag)
  • steeds met eigen sanitair, privé-sauna en eigen haardvuur
  • gelegen in een dorpje met faciliteiten
  • vrije maaltijdkeuze, selfcatering of restaurants
  • veel privacy
  • prachtige ligging naast een enorm groot nationaal park - pure wildernis

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden