bear lodge zweeds lapland

Zweeds Lapland

Bear Lodge

DE BEAR LODGES

Geerd, Loulou & hun zoon Sirah wonen midden in de prachtige natuur van Zweden: omgeven door glasheldere meren, uitgestrekte naaldwouden en de boeiende bergwereld vlakbij. Geerd (Nederlandstalig) neemt zijn gasten mee op ontdekking en laat hen de natuur zien, ruiken, horen, proeven en voelen. Hij heeft vele jaren ervaring met trekking, expedities & leven in de natuur in Canada, Alaska & Scandinavië.

Sinds 2004 baat hij samen met z’n vrouw de prachtige Bear Lodge uit in Zweden. De drang om te ontdekken en vrijheid te ervaren is hier, temidden van de wildernis, nog steeds mogelijk. Bush-craft, camp-craft, jagen en vissen vormen nog een onderdeel van het dagelijkse leven in Norrland. Geerd, Loulou & Sirah delen deze manier van leven graag met hun gasten: echte Nature Wellness!

Bear08
Bear07

De Bear Lodge bestaat uit 2 aparte lodges voor maximaal 6 en 8 personen, beide slechts 40m van het meer gelegen, waar een prachtige houtsauna en hot tub ter beschikking staan. De Lodge ligt op een uurtje rijden van Östersund in het zuiden van Lapland. Samen met Urban, Johnny en Frederik - lokale Engelstalige gidsen - staat een verblijf in de Bear Lodge garant voor een onvergetelijke belevenis.

De lodge voor max. 8 pers. is voorzien van een open keuken, woonkamer met uitzicht op het meer, drie aparte slaapkamers, slaapzolder, een ruime badkamer met aangrenzende sauna en hot tub, vloerverwarming, dvd speler, houtkachel, internet.

De lodge voor max. 6 pers. is voorzien van een open keuken, woonkamer met panoramaraam, twee slaapkamers, slaaploft voor twee personen, dvd speler, houtkachel, internet.

Bear09
Bear06
  • 2 Romantische kleinschalige privé lodges (tot 6 of 8 pers., ook met 2 te boeken) met eigen sanitair
  • beide lodges met eigen sauna, houtgestookte hot tub èn haardvuur
  • verzorgde familiale keuken
  • persoonlijke ontvangst
  • veel privacy

FJÄLL WILDERNESS CAMP

Een verblijf in deze wildernishut wordt gecombineerd met één of enkele nachten in de comfortabele Bear Lodge aan het begin en einde van je reis. De Reindeer Cabin zelf is gelegen in de bergstreek op de Noors-Zweedse grens en uitsluitend te bereiken per sneeuwscooter of, geheel exclusief: per helicopter.

De afgelegen locatie met uitzicht op de bergen zorgt voor een intense natuurbeleving. De hut beschikt niet over elektriciteit noch stromend water, je ontdekt de échte wilderniservaring. Er is slaapplaats voor 6 personen en 1 gids, waardoor je in een heel klein groepje activiteiten kan ondernemen vanuit de hut. Sneeuwscootertochten, langlaufen en de beklimming van een bergtop met sneeuwschoenen staan op het programma. Elke avond kan je gebruik maken van de wildernissauna, en help je gids met enkele dagdagelijkse taken zoals water halen in het bevroren beekje en hout hakken. De hut beschikt over een ecologisch toilet.

Zonder enig strooilicht in de omgeving is een overweldigende sterrenhemel hier gegarandeerd bij open hemel, en wie weet kan ook het magische noorderlicht bewonderd worden.

We reizen naar Lapland, IJsland & Noorwegen, bieden expedities aan en verzorgen incentives voor bedrijven.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy