Stuga1

Zweeds Lapland

Aurora Mountain Lodge

LEGENDARISCHE AURORA STATUS, DÉ NOORDERLICHT HOTSPOT

Ten noorden van het wereldbekende Aurora mekka, Abisko, ligt dit topverblijf, goed verborgen op de grens waar de taiga overgaat in toendra. De eerste hoge bergen van de Noors-Zweedse grens schitteren bij helder weer op de achtergrond.

“Hei = hallo”, = Sami, de taal van de Lappen. We zijn hier in de hooglanden van de Sami cultuur, waar het piepkleine goudzoekersdorpje Lannavaara, met zijn 79 overgebleven inwoners, deel van uit maakt. Puurder kan niet, dit is de ultieme locatie voor de liefhebbers van rust, authenticiteit en desolate landschappen. En ja, dit is inderdaad dé beste locatie in Scandinavië om het noorderlicht te spotten ...

WELKOM BIJ KATARINA EN SANDRO, GENIET STIEKEM VAN PERSOONLIJKE VERWENNERIJ

De Aurora Mountain Lodge ligt ongezien afgelegen, zelfs naar laplandnormen. De Aurora Mountain Lodge is een kleinschalige lodge waar persoonlijke ontvangst en bediening hand in hand gaan. Je verblijft er in comfortabele hotelkamers met uitzicht op de taiga, een glazen aurora suite of Zweedse huisjes (met normale verwarming én haardvuur) met uitzicht op het noorden. Warm je op aan het gezellige haardvuur. Deze kamers zijn geschikt voor 2 tot 5 personen (1 open slaapruimte en 1 aparte slaapkamer met stapelbed), steeds in volpensionformule.

DE AURORA GLASS SUITES, GLASHELDER NOORDERLICHTPLEZIER

“Ontdek de drie prachtige Aurora Glass Suites. Een verblijf in één van de comfortabele glazen luxekamers, met sanitair en een perfect uitzicht op het winterse wonderland én het noorderlicht, vergeet je vast nooit. Katarina en Sandro zijn je perfecte gastvrouw en gastheer. Beide zijn ze gepassioneerd door lekker eten en bijzondere natuuractiviteiten met hun 45 husky’s!”
- annelies verdickt, specialist winters Lapland

AFGELEGEN AVONTUURLIJK LAPLAND

Hier begint jouw laplandavontuur. De keuze is aan jou, huskytochten over de toendra of met een sneeuwscooter de heilige Sami berg ‘Nunasvaara’ oprijden en ‘by night’ vanop de top het noorderlicht aanschouwen?

Vooral de setting van deze locatie is onbetaalbaar: pas 85 kilometer verder vind je het volgende hotel. Dagelijks kan je ontspannen in de sauna. Wens je in de jacuzzi te duiken? Dan kan je deze lokaal afhuren. Ook een private sessie sauna én jacuzzi is mogelijk tegen betaling!

THE LAPLAND DREAM, MIX & MATCH NAAR HARTENLUST

Een toegankelijk weekprogramma, zorgvuldig samengesteld door het Xplore the North-team, samen met de locals, vormt je ideale kennismaking met het Hoge Noorden. Een mix van korte en langere activiteiten, inbegrepen noorderlichtexcursies en dit allemaal aan een scherpe instapprijs. Je gaat op ontdekking in kleine groepjes van maximaal 12 deelnemers.

“Wil jij meer? Kies voor een lange dagexcursie naar het legendarische Icehotel van Jukkasjärvi. De twee vrije dagen vul je zelf in zoals je wenst: ijsvissen, tal van ‘noorderlicht hunting’ opties of een lange sneeuwscooterexpeditie naar de desolate hoogvlakten: spektakel en avontuur gegarandeerd! De lijst is eindeloos en er is voor elk wat wils.”
- elise van neygen, specialist winters Lapland
  • Charmante kleinschalige lodge op 68° Noord
  • kamers met privé-sanitair of appartementjes met sanitair en haardvuur of Aurora Glass Suite
  • welness met sauna (vrij gebruik) & jacuzzi (toeslag)
  • gezellig restaurant met haardvuur en kleine bar
  • persoonlijke ontvangst
  • verzorgde en uitgebreide keuken, dagelijks 2-gangendiner hoofdgerecht en dessert
  • Scandinavische keuken, ontbijtbuffet en lunch
  • open tundra & taiga rondom, ideaal voor noorderlichtobservaties

Programma's

Door het zeer kleinschalige karakter van de lodge dien je rekening te houden met een aantal standaardprogramma's. Wil je zeker een verblijf in de Aurora Mountain Lodge, dan kan je kiezen uit volgende programma's:

Into the Wild - 8 dagen, dagvullend inclusief 2-daagse sneeuwscootertocht

Best of the North - 8 dagen, dagvullend inclusief lange intense dagtochten maar zonder meerdaagse tocht

Lapland Dream I - 8 dagen, halve dag activiteiten

Aurora Legends - 5 dagen, halve dag activiteiten (enkel november - december)

Aurora Legends - 4 dagen, halve dag activiteiten (enkel november - december)

Santa Family Break - 5 dagen, halve dag activiteiten met kids fun

Santa Family Break - 4 dagen, halve dagactiviteiten met kids fun

We reizen naar Lapland, Ijsland, Noorwegen en verzorgen incentives voor bedrijven.

Zoek je een alternatieve winterreis? We werken samen met Canada Travel Designers voor winterreizen naar West-Canada.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden