aurora borealis fins lapland

Zweeds Lapland

Aurora Mountain Lodge

Legendarische Aurora status

Ten noorden van het wereldbekende aurora mekka Abisko ligt deze verborgen topspot op de grens waar de taiga overgaat in toendra. De eerste hoge bergen van de Noors-Zweedse grens schitteren bij helder weer op de achtergrond. We zijn in de hooglanden van de Sami cultuur, de lappen, waar het piepkleine goudzoekersdorpje Lannavaara met zijn 79 overgebleven inwoners deel van uit maakt. De ultieme locatie voor de liefhebbers van rust, authenticiteit en desolate landschappen. 

En ja, dit is de beste locatie in Scandinavië om het noorderlicht te aanschouwen...

Welkom bij Katarina en Sandro

De Aurora Mountain Lodge is een kleinschalige lodge waar persoonlijke ontvangst en bediening hand in hand gaan. Comfortabele hotelkamers met uitzicht op de taiga of Zweedse huisjes met Noordwaarts uitzicht inclusief gezellig haardvuur, geschikt voor 2 tot 5 personen (1 open slaapruimte en 1 aparte slaapkamer met stapelbed), steeds in volpension formule. 

Wil je slapen onder het noorderlicht? Exclusief zijn de drie prachtige Aurora Glass Suites, comfortabele glazen luxe kamers met sanitair en een perfect uitzicht op het winterse wonderland én het Noorderlicht. Katarina en Sandro zijn jullie gastvrouw en gastheer: gepassioneerd door lekker eten en bijzondere natuuractiviteiten met hun 45 huskies en zes lieve paarden!

Dagelijks kan je ontspannen in de outside welness met sauna & jacuzzi, zowel open (enkel sauna) als private sessies zijn mogelijk!

Huskytochten over de toendra of met de sneeuwscooter de heilige Sami berg Kuormakka oprijden ‘by night’ en vanop de top het noorderlicht aanschouwen? Met minder faciliteiten dan onze Pinetree Lodge is vooral de setting van deze locatie onbetaalbaar: pas 85 kilometer verder kom je het volgende hotel tegen. 

Ongezien remote, zelfs naar Lapland normen.

The Lapland Dream

Een toegankelijk weekprogramma, gemaakt door ons samen met de locals vormt de ideale kennismaking met het Hoge Noorden. Een mix van korte en langere activiteiten, inbegrepen noorderlichtexcursies en dit allemaal aan een scherpe instapprijs. 

We leggen de lat hoog, met kleine kwalitatieve groepjes van maximaal 12 deelnemers. Wil je meer? Kies voor een lange dagexcursie naar het legendarische ICEhotel van Jukkasjärvi. De twee vrije dagen laten je de mogelijkheid het programma volledig af te maken hoe jij het zelf wil: met een rustige paardenrit, een bezoekje aan het kristallenmuseum, tal van Noorderlicht hunting opties of een lange sneeuwscooterexpeditie naar desolate hoogvlakten: spektakel en avontuur gegarandeerd!

 De lijst is eindeloos en er is voor elk wat wils. 

  • Charmante kleinschalige lodge op 68° Noord
  • kamers met privé-sanitair of appartementjes met sanitair en haardvuur of aurora glass suite
  • nieuwe welness met sauna & jacuzzi, zowel open (zonder toeslag) als private sessies (met toeslag) mogelijk
  • gezellig restaurant met haardvuur en kleine bar
  • persoonlijke ontvangst
  • verzorgde en uitgebreide keuken, dagelijks 2-gangendiner hoofdgerecht en dessert
  • Scandinavische keuken, ontbijtbuffet en lunch
  • open tundra & taiga rondom, ideaal voor noorderlichtobservaties

Programma's

Door het zeer kleinschalige karakter van de lodge dien je rekening te houden met een aantal standaardprogramma's. Wil je zeker een verblijf in de Aurora Mountain Lodge, dan kan je kiezen uit volgende programma's: 

Into the Wild - 8 dagen, dagvullend inclusief 2-daagse sneeuwscootertocht

Best of the North - 8 dagen, dagvullend inclusief lange intense dagtochten maar zonder meerdaagse tocht

Lapland Dream I - 8 dagen, halve dag activiteiten

Aurora Legends - 5 dagen, halve dag activiteiten (enkel november - december)

Aurora Dream - 4 dagen, halve dag activiteiten (enkel november - december)

We reizen naar Lapland, IJsland & Noorwegen, bieden expedities aan en verzorgen incentives voor bedrijven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, blijf op de hoogte

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden