noorderlicht met lavvu

Zweeds Lapland

Abisko Mountain Station

THE BEST spot in the world to see the northern lights
(bradt travel guide + lonely planet)

Oorspronkelijk een plek voor avonturiers, is het Mountain Station of Turiststation vandaag een comfortabele overnachtingsplaats voor iedereen: noorderlicht bezoekers, fervente langlaufers en off-piste skiërs, vertrekkende expedities. 

Het station is gebouwd aan het einde van het lange afstandspad Kungsleden, dat 425km lang langs de Noors-Zweedse grens loopt. Vanaf Abisko kan je richting zuiden bij helder weer de ‘Lapporten’ zien, vertaald de ‘lappenpoort’. Deze markante bergen met daartussen een grote u-vormige poort, vormen ‘de poort tot Lapland’.

noorderlicht vakantie
Abisko03

Het Abisko Mountain Station heeft een eigen station langs de treinlijn: Abisko Turiststation. Ook de bustransfers stoppen voor de deur. Het Abisko Mountain Station beschikt over kamers met privé sanitair, single kamers, kamers met gedeeld sanitair en cabins.

Binnen Abisko zijn de keuze in accommodatie héél beperkt. Het is dan ook een voorrecht dat Xplore the North, ooit de allereerste touroperator in dit gebied kan samenwerken met het Mountain Station, het epicentrum van alle noorderlicht activiteiten en genietend van de allerbeste ligging in Abisko area, simpelweg door de directe toegang tot de beste plekjes zonder strooilicht om het noorderlicht te bewonderen.

Abisko04
Abisko05

Een uitgebreid ontbijtbuffet is standaard inclusief indien je in een kamer verblijft. 

Het hotel beschikt over een goed restaurant, waar dagelijks een heerlijk Zweeds driegangenmenu wordt geserveerd. Verder is er een bar, verschillende gezellige loungeruimtes met haardvuur, sauna’s en een shop met mooie boeken, snacks, kledij en de verhuur van materiaal (langlaufski’s, toerkski’s, sneeuwraketten).

Onbeschrijfelijk is de dagelijkse "Aurora" vibe die hier onzichtbaar maar duidelijk voelbaar hangt... elke avond komt de zenuwachtigheid op voor het volgende noorderlicht spektakel. Een bijzondere plaats in Scandinavië!

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy