Expedities

Pulka expedities - fysiek uitdagende reizen en winters avontuur in desolate gebieden

Intens winters avontuur "into the white"

Steeds uitgerust met pulka's -sledes waar we al ons materiaal en voeding meenemen voor de hele tocht- trekken we door de mooiste gebieden van het Hoge Noorden met behulp van cross-country ski's of sneeuwraketten.

Cross-country ski's

Ook wel toerlanglaufski's of wandelski's genoemd vragen geen voorafgaande ervaring, en zijn ideaal om winterse gebieden te doorkruisen met vaak zware sneeuwcondities (diepe sneeuw). Dezer ski's zijn breed, stabiel en toch licht, en ideaal om dagelijkse afstanden te 'wandelen' met ski's. Al onze ski's hebben (stijg)vellen onder de ski, die je toelaten je trekkracht voor 100% te benutten en zorgen voor extra veel stabiliteit. Dit is de meest "natuurlijke" vorm van wintertrekken in het Hoge Noorden.

Sneeuwraketten

Sneeuwraketten zijn ideaal als je wil proeven van een eerste sportieve winterervaring in Zweeds Lapland, of tijdens zwaardere tochten waar het terrein ongeschikt of gevaarlijk is voor ski's: IJsland.

Unieke trajecten

Door de mooiste natuurgebieden van Europa, zonder compromissen. XTN kiest bewust voor langere reizen, met een maximaal aantal dagen in totale autonomie om zo diep mogelijk door te dringen in een bepaald gebied. Al onze expedities zijn 10 tot 15 dagen lang, waarbij de reisdagen en het lokaal transport (per sneeuwscooter, superjeep, minibus) steeds in balans zijn met het totaal aantal stapdagen. Vanzelfsprekend is de kans op noorderlicht extreem groot bij dergelijke reisduur.

Begeleiding door professionele gidsen

Ons gidsenteam staat voor technische kennis, ervaring en een enorme passie voor het Hoge Noorden, die ze ook héél graag delen met de deelnemers.

Gegarandeerde afreizen en zéér kleine groepen

Per reis nemen we maximaal vijf tot acht deelnemers mee, afhankelijk van het terrein, de logistiek en de overnachtingen in wildernishutten of tenten.


Club XTN expeditions

Onze expedities hebben een trouw cliënteel - deze reizen zijn immers extreem verslavend:-) - dat aan onze groepen een gezonde portie 'ervaring & veiligheid' toevoegt. We geven graag 5% korting vanaf je 2de reis (Club XTN expeditions). We streven naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding in Europa.

Meer informatie ?

Regelmatig organiseren we infoavonden over onze expedities waar je een duidelijk beeld krijgt van de kleine verschillen. Informeer tijdig, veel reizen zijn immers zeer vroeg volzet.

Op een speciale infoavond enkel over onze pulka expedities, woensdag 9 mei stellen we ons volledige aanbod pulka expedities 2019 voor. 

Jaarlijks op 15 mei wordt ons nieuwe aanbod voorgesteld - opgelet, want veel reizen lopen zeer snel vol.

Hoe boeken?

"Anciens" van de club XTN expedities krijgen 1 week exclusief de tijd om in te schrijven, pas nadien aanvaarden we de inschrijvingen van iedereen.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden